Kipróbált receptek

2016. július 27., szerda

Egy kosár alma az Alma együttesnek

Szerintem párszor már leírtam, hogy imádom a realisztikus témát. A valósághű ábrázolás miatt persze nagyot lehet rajta bukni, de szeretem, ahogy szép lassan összeáll az a kép, amit előre elképzeltem. Érdekes minden egyes alkalommal átélni először a teljes kétségbeesést, hogy vajon lesz-e belőle valami, igen, a forma végül is hasonlít, de vajon összeállnak-e a színek? Mintha utolsó pillanatban kerülne minden a helyére, amit addig aprólékosan pakolgattam össze.



Nem meglepő szerintem, hogy végül ez lett a koncepció az Alma együttesnek. A torta alapja egy sima fehércsoki-oreo ízű torta. Az almákat Sport szelet masszából formáztam nagyon egyszerű módon, egy igazi almát forgattam be több pozícióba, és csak egy-egy darabját alakítottam ki. Hagytam megdermedni, vajkrémmel lekentem, fondanttal a szokásoshoz képest vastagabban burkoltam, hogy ne legyenek egyenetlenségek. A színre fújás technikáját innen lestem. 

A tortát körbeburkoltam kakaóval színezett fondanttal, kicsit árnyékoltam, majd egy saslikpálca segítségével (az alma szárának helyére dugva) átemeltem az almákat a tortára, így nem foltosak az almák. Helyükre kerültek az almaszárak, majd almalevelekkel takartam be a tortát, hogy úgy tűnjön, mintha egész almák lennének a kosárban.

Mit mondjak még? Ez most az egyik kedvenc tortám. Jöhet a következő. :)

Ha pedig továbbra is látni szeretnéd, milyen tortákat készítek, kövess a Facebook oldalamon, a jövőben már csak oda fogom feltölteni a "műveimet". 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...