Kipróbált receptek

2011. november 7., hétfő

Csajos torta cukorvirággal

Nagyon kedves számomra ez a torta. 

Már régóta terveztem, hogy megpróbálkozom a cukorvirág gyártással, augusztusban be is szereztem hozzá a kellékeket, begyúrtam az Alan Dunn-féle házi virágmasszát (Receptek tortadíszítéshez menü alatt), de egyszerűen nem volt időm a sok fiús torta mellett. Most végre olyan tortát kértek tőlem, amihez rögtön fel is használhattam a kész virágokat. 


Így kidobtam a közben megzápult masszát, majd újat kevertem, másnap színeztem, és elkezdtem rózsákat gyártani. Hihetetlen mennyire ki tud kapcsolni ez a tevékenység. Sajnos az első virágaim még nem lettek a legtökéletesebbek, de a fehéreknél már elég jól sikerült az elvékonyítás. Az volt a meglepő, hogy ez a massza a traganthoz képest kevésbé gyorsan szárad, kicsit nedves kézzel való átgyúrás után újból használható volt. Egyszerre azért csak keveset nyújtottam ki belőle, a maradékot légmentesen záródó műanyag dobozban tároltam. 

A tortát vaníliakrémmel töltöttem, majd burkolás után elrendeztem rajta a rózsákat.

A kis ünnepeltnek annyira tetszett, hogy nem engedte felvágni "csak később, még várjunk egy picit", és közben néha megsimogatta. :)

9 megjegyzés:

  1. Jaj, ez nagyon csinos és aranyos torta! :)

    VálaszTörlés
  2. Óóóó, ez olyan "finomka"! (Az íze is biztosan)
    Nekem még jobban ki kéne tanulmányoznom ezt az AD-masszát, valahogy nem éreztem rá igazán, de a Te rózsáid nem töredeznek!

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm! :)

    M@rti, szerintem én sem a tökéletes állagúval dolgoztam, mert még korábban gyártottam házi glükózszirupot, és az visszakristályosodott, szóval nem volt teljesen sima. Kókuszzsírból mennyit tettél bele? Én a maximumot, és így jó volt. Nem tudom, mitől függhet még. Engem az állaga leginkább a kicsit olvadt pillecukorra emlékeztetett.

    VálaszTörlés
  4. Én sima vajjal csináltam, de a glukózszirup házi volt (ha teszel bele pár csepp ecetet, nem lesz kristályos - arányt nem tudok mi az a "pár csepp".)
    Lehet, hogy a sziromvékonyítási technikám sem jó, attól lesz töredezett a széle.
    Gyakorolni kell, az biztos!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon édes lett, pont egy 5 éves kishölgynek való. A virágok is gyönyörűek!

    VálaszTörlés
  6. M@rti, hát én ezt a receptet használtam: http://www.wiselady.hu/2011/04/invertcukor-hazilag.html#axzz1d7RfLEVl, szóval volt benne ecet, és így is kikristályosodott, mondjuk nem volt otthon pont kristálycukrom, csak szőlőcukrom, és nagyjából annak az állaga lett kristályosodva. Biztos ami biztos, inkább vettem 700Ft-ért vagy egy kiló glükózszirupot, következőnek azt használom. :)

    VálaszTörlés
  7. Katuci, köszi! :) Nekem furcsa volt, hogy egy 5 éves kislány ilyen típusú tortát kér, mert még én is elfogadnám, de majd 3 év múlva én is megtudom. :)

    VálaszTörlés
  8. Szia Audry!
    Igazán szép, csajos a tortád:) Mutatós a rózsacsokor.
    Engem is nagyon jól ki tud kapcsolni mikor virágot v figurát gyártok.
    A virágokhoz Földi Lenke Sk tragant masszáját használom. Nagyon jól bevált. Mindig van itthon hozzávaló és az íze is finom.

    VálaszTörlés
  9. Judóca, örülök, hogy tetszik a torta. :) Én is Lenke féle receptet használok, az Alan Dunn féle masszát. Tragantot csak Farkas Viliét próbáltam, az elég hamar töredezett, ez a massza viszont egy ideig lágy marad, talán a tojásfehérje miatt...

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...