Kipróbált receptek

2011. november 19., szombat

Mesehétvége, avagy Fifi, Verdák és Mickey egér

Még nem számoltam, hány gyerektortát készítettem eddig, de észrevétlenül mintha ebbe az irányba haladnék. Ez a hétvége végre csokikrém-mentes lett, cserébe kaptam 3 olyan témát, amivel korábban már (többször) találkoztam. Kihívás volt olyat csinálni, ami különbözik a többitől, főleg, hogy nagyjából ez volt a nyolcadik Verdák megrendelésem. Na lássuk szép sorban.

A legkedvesebb számomra most Fifi. A megrendelés úgy szólt, hogy katica és Fifi mindenképp legyen benne. Hát azt hiszem maximálisan megfeleltem az elvárásoknak. :) Először a klasszikus Fifi házikót akartam elkészíteni, majd eljutottam a virágoskerthez, de úgy éreztem, ezeket nem tudnám eléggé katicásítani. Végül több nap gondolkodás után rájöttem, hogy a legegyszerűbb megoldás a legjobb, és rögtön neki is álltam Fifinek, elkészítettem a fejét és a testét, hogy elég idejük legyen száradni. Másnap amikor már elég masszív volt az anyag, könnyedén rá lehetett nyomogatni minden egyéb testrészt.


A tortához kerek tortaformában megsütöttem a piskótát, majd egy nagy levesestálban simán lerétegeztem citromos túrós krémmel. Így szépen felvette a tál formáját, és nem is kellett semmit farigcsálnom. Fél nap dermedés után oldalt kicsit megfaragtam, hogy hosszúkás legyen, majd vajkrémmel lekentem, Unidec-kel burkoltam. Lefújtam piros festékkel, pár órát száradni hagytam, majd felragasztottam a pöttyöket, szemeket. A fényképezés után még raktam pár virágot a katica mellé, lehet elbírt volna többet is.


A Verdák torta két ikerfiúnak készült. Barátnőm először egy 3D Villám McQueent kért, de azt már az előzőnél is megfogadtam, hogy soha többet. Hát nem jártam jobban ezzel a tortával sem, mert a gyerekeimből kiindulva talán csak így nem lesz vita, kinek melyik autó jusson. Nem könnyű Villámot gyártani, na meg rögtön kettő egyformát. Szerintem egy faragott tortával hamarabb kész lettem volna. :) Felkerült még a Szelep Kupa is, amit arany lüszterrel kentem át, és hagytam egy kis helyet a gyertyáknak is. 



A Mickey egér torta nem újdonság, egy az egyben egy korábbi tortámat kérték, csak megmutatom milyen lett. A feketét most porfestékből állítottam elő, a pillecukor fondant készítésekor a szükséges vízmennyiséghez kevertem hozzá, és nagyon jó állaga is lett. Most először nem töredezett a feketém a sok festéktől, sőt nagyon ruganyos anyagot kaptam. Pár napot még állhatott volna, hogy még intenzívebb legyen a színe, de az állagára végre semmi panaszom nem lehetett.


Hétfőtől pedig hosszú idő után ismét munkába állok, 8 óra munka, 4 óra utazás és rohanás...meglátjuk mi fér bele. Szeretném folytatni a tortázást, mert úgy érzem, most kezdtem igazán belejönni. Még vannak rendeléseim, és egyre több pozitív visszajelzést kapok nemcsak blogtársaktól, de "idegenektől" is, nagyon jólesik, és egyben motivál is. Ezért sem búcsúzom, vissza fogok járni rendszeresen, de kevesebb tortát fogok hozni az biztos.

10 megjegyzés:

  1. Szuperjól néznek ki! Bár nem vagyok egy Fifi-rajongó, mégis az tetszik a legjobban, annyira aranyos, ahogy a 2 témát összekapcsoltad! A munkához sok szerencsét kívánok és kitartást! 4 óra utazás? Nem semmi, bár lehet hogy rám is hamarosan ez vár :(

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörű lett mindegyik torta,nagyon ügyes vagy!

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm szépen, nagyon kedvesek vagytok. :)

    Tejszínhab, nekem is Fifi a kedvencem a három közül, pedig én sem vagyok rajongója, eddig egy részt sem bírtam végignézni. :) Igen, a munkához a kitartás a legfontosabb, egy évig kell kibírni, amíg a gyerekek egy helyre fognak járni, akkor már csak kb. 2,5 órát kell utazni egy nap. :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon aranyosak lettek! Ritkán látni helyes katicát tortából.
    Nem a mennyiség, a minőség a fontos - és ez Nálad megvan! Úgyhogy továbbra is várjuk tortáidat!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jó tortákat készítesz, nézelődök a blogodon és csak mosolygok. Gratulálok mindegyikhez!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Eszter, köszönöm! Örülök, hogy tetszenek a tortáim. :)

      Törlés
  6. Szia! Tanácsot szeretnék kérni! Mivel színezed a fekete fondant-t? Géllel, porral, egyéb? :)
    Köszi, Viki

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Viki, porral szoktam (az olvadt pillecukorba keverem), és pár nappal korábban elkészítem, mert állásában sötétedik. Sötétszürkéből 2-3 nap alatt mélyfekete lesz. Üdv, Adri

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...