Kipróbált receptek

2011. november 13., vasárnap

Opel Astra torta

A júliusban készült  Opel Calibra tortám után néhány héttel keresett meg egy kedves lány, hogy novemberre szeretne kérni egy Opel Astra tortát a vőlegényének. Nem hittem volna, hogy kitart a kérése mellett, de folyamatosan tartottuk a kapcsolatot, és eljött a nagy nap is. 


Mint minden autós tortánál, itt is nagyon figyeltem az arányokra, ezért megkerestem a neten a típus műszaki leírását. Érdekes, hogy nekünk is ugyanilyen kocsink van, de még sohasem vettem szemügyre ilyen részletesen, tehát szinte nulláról indultam. A pontos méretek alapján kiszámoltam, hogy egy 20 szeletes tortához milyen méretek kellenek, hogy a legkevesebb anyag vesszen kárba. Megsütöttem a piskótát, megtöltöttem házicsokikrémmel, banánszeleteket raktam bele, és kb. fél napot hagytam dermedni, hogy jól faragható legyen. 


Addig átrajzoltam az autót oldalnézetből a monitorról, majd a piskótát két részre vágtam, az egyik lett az alapja, a másik részt pedig kettévágva a tetejére raktam. A rajzot az oldalára tűztem fogpiszkálóval, majd jött a faragás. Lekentem a maradék csokikrémmel, majd leburkoltam szürkére színezett Unideccel. Még akartam kenni ezüst lüszterrel, hogy szépen csillogjon, de aztán pár ecsetvonás után elálltam tőle, túl szürke lett volna. 


Utólag jöttem rá, hogy az ablakokat jobb lett volna besüllyeszteni, de szerencsére így is hasonlít a típusára. Az ünnepelt állítólag az összes ajándéka közül ennek örült a legjobban, másnap reggel amikor felkelt, kivette a hűtőből, és megsimogatta. Nagyon örülök, hogy elkészíthettem ezt a tortát, és hogy ekkora örömöt sikerült vele okozni. :)

7 megjegyzés:

  1. Nagyon jól sikerült, gyönyörű lett! Gratula! :)

    VálaszTörlés
  2. Nekünk is ilyenünk volt :) Megdöbbentő a hasonlóság :)))

    VálaszTörlés
  3. Hihetetlenül élethű lett! Nagyon ügyes vagy, imádom a tortáidat és az alaposságodat!

    VálaszTörlés
  4. Jobbnál jobb autókat gyártasz!
    Nem akarsz autókereskedést nyitni?

    VálaszTörlés
  5. Lányok, köszönöm a kedves szavakat! :)Lassan tényleg egy autókereskedésben érzem magam, annyi autót csináltam mostanában, hogy egészen megszerettem őket. Szinte már akkor vagyok gondban, ha másféle tortát kérnek, sokszor egy időre megáll a tudomány. :)

    VálaszTörlés
  6. Csak most akadtam rá a blogodra....nagyon örülök neked :) Csodaszépek a tortáid, mind-mind tiszta, kifinomult ízlésre vall.... csak így tovább, gratulálok!

    VálaszTörlés
  7. Józsi, köszönöm. :) Egy kiváló szakembertől különösen jólesik a dicséret. :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...