Kipróbált receptek

2012. augusztus 1., szerda

"Ápolónőcis" szív torta

Hát...visszatértem. Az kell hogy mondjam, hiányzott.

Örömmel álltam neki, bár hét elején még fogalmam sem volt, hogy vége a szünetemnek. Aztán kedden kaptam egy telefont, egy életvidám fiatal lány férje hívott fel, hogy az eddig rendelt 3 torta után végre a kedvesét szeretné meglepni születésnapján. Nem volt szívem nemet mondani, bármennyire telített volt a hetem, el akartam vállalni.

A torta fazonja a férj ötlete volt, bevallom, bepróbálkoztam egy sima virágos szív tortával, nem hittem volna hogy működik ez az ötlet, de végül nekem is nagyon bejött. Direkt nem bonyolítottuk túl, és a 2 hónapos szünet ellenére elégedett vagyok vele.


A torta burkolásával szenvedtem meg a legjobban, nem tudom a meleg, vagy a piros gél festék volt az oka, de a fondant tört, akármit csináltam vele. Gyúrtam hozzá margarint, keményítőt, semmi. Végül feladtam, nyújtottam, imádkoztam, és meglepődtem, hogy nem tört ketté a kezemben, miközben ráemeltem a tortára. Néhány helyen berepedt, ott a dekoráció volt nagy segítségemre.

Az orvosi kellékek elkészítése is hamar ment, a tű hegyét canelloni tésztával oldottam meg, a szállítást is kibírta szerencsére.

Örülök, hogy elkészíthettem ezt a tortát, felüdülés volt. Az elkövetkező hetekben pedig ismét van pár tortarendelésem, valamennyi a szívemnek kedves embernek készül...és valamennyiben benne van kicsit az én kezem is...:) 

8 megjegyzés:

  1. Már nagyon vártalak! szuper tortával tértél vissza!!!!
    Ebben a dög melegben nem csodálom hogy szenvedtél a borítással,de ebből semmi nem látszik,PROFIN megoldottad.
    Nagyon várom a következő tortacsodádat!!!!!!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lizi, köszi! Jó a fénykép, illetve a ragtapaszoknak is nagy hasznát vettem. :)

      Törlés
  2. Nagyon szép, és a "kütyük" is élethűek! Gratula! :)

    VálaszTörlés
  3. Tök jó lett, egyáltalán nem látszik, hogy szenvedtél vele. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Dina, köszi! Most egész nyugodt tudtam maradni közben, szerintem ez látszik rajta, jót tett a 2 hónap szünet. :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...