Kipróbált receptek

2013. március 17., vasárnap

Jobb agyféltekés rajztanfolyamon voltam...

Két tortám várakozik arra, hogy bemutassam, de úgy érzem, inkább a hétvégi élményemet osztom meg. És igen, ez nem egy tortás bejegyzés lesz...de mégis, számomra fontos, mert úgy érzem, amit a tortákkal elkezdtem, azt a rajzokkal folytatni tudom. Ez pedig önmagam megismerése.

Nem mondom, hogy a négynapos tanfolyam minden percét élveztem, hiszen a rengeteg kézrajz, szék és művirág rajzolása nem tartozott a hálás feladatok közé. Rengeteget satíroztunk, a terem sarkát rajzoltuk, majd árnyaltuk, fejjel lefelé másoltunk képet, végül jöttek a kellemesebb feladatok, gömb árnyalása, élethű szem rajzolása...

Minden este amikor hazafelé tartottam, az volt bennem, hogy még sosem éreztem magam ennyire jól. Én, aki képtelen voltam meditációs vagy bármilyen nyugtató zene hallgatására, szinte észre sem vettem, hogy mennyire jólesik, hogy rajz közben ezek szólnak. Nem voltunk éhesek, szomjasak...fel sem tűnt, hogy egy-egy rajzzal már 2-3 órát eltöltöttünk.

Két rajzot mutatok. Az Aranyásó a tanfolyam harmadik napján készült:


Ez pedig egy előtte-utána fénykép, az első és negyedik nap. Még van hova fejlődnöm, és már látom, hol fogok még belenyúlni a képbe, hiszen csak három óránk volt rá. Bár úgy gondolom, nincs befejezett mű. Ahogy nincs tökéletes torta, úgy nincs tökéletes rajz sem. :) 


Az önarcképemen még nem mutatom meg, néhány évet le kell magamról retusálni. :)

Akit érdekel a tanfolyam, ITT talál további információkat.

Mindenkit bátorítok, menjen, és próbálja ki...megéri.

12 megjegyzés:

  1. Már hosszú hónapok óta tervezem hogy elmegyek egy ilyen tanfolyamra. Bámulatos hogy pár nap alatt milyen óriásit fejlődtél!

    VálaszTörlés
  2. Millye, megéri belevágni, nemcsak a tudás, hanem az élmény miatt is. Hajrá. :)

    VálaszTörlés
  3. Szuper! A szem rajzolása nálam is gondot okoz. Irigylem azt, aki pár vonással ilyen remekműveket alko!4 :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi. :) Érdemes körülnézni a neten, rengeteg előtte-utána rajz van, megdöbbentő, hogy mire képes az ember, előzetes rajztudástól függetlenül.

      Törlés
  4. Jajj, de irigyellek! Én is úgy szeretnék...
    Szerintem Veled nem volt sok munkájuk, mert szemmel láthatóan jól rajzoltál már "előtte" is! (Bár - állítólag - teljesen más elven kell így rajzolni)

    Azért várom az önarcképedet! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hajrá. :) Tényleg csak biztatni tudlak, életem egyik legjobb élménye volt. A titok a részletekben rejlik, a rajz feldarabolásán, hogy elvonatkoztassunk, mit rajzolunk.

      Ígérem, felrakom az önarcképet, ha kész lesz, de most kicsit sok volt magamból, inkább lerajzolom előtte valamelyik gyerkőcöt pihenésképp. :)

      Törlés
  5. Tudom, hogy nagyon hatékonyak ezek a tanfolyamok, de mindig csodás látni az eredményeket! Gratulálok!

    VálaszTörlés
  6. Döbbenet! Hallottam már erről a tanfolyamról, de eredményeket még nem láttam! Nagyon ügyes vagy! (Én az előttét sem tudnám soha összehozni...) Én is várom az önarcképet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Dehogynem. :)Én magam is meglepődtem milyen eredmények születtek, nem hittem volna, hogy 4 nap alatt ekkora fejlődés érhető el.

      Törlés
  7. Na most irigy vagyok ám,nagyon régen szeretnék én is elmenni egy ilyen tanfolyamra,bár az én rajztudásom a pont,pont vesszőcskénél megállt....Gratulálok nagyon ügyes vagy!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Lizi! :) Nézd meg az előtte-utána képeket a tanfolyamról, én nem hittem el, hogy ez valóság, de saját szememmel láttam, hihetetlen fejlődésen ment mindenki keresztül kivétel nélkül...

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...