Kipróbált receptek

2016. január 19., kedd

Ponty torta

Kicsit régebben készült, de szintén a realisztikus torták közé sorolható. Az ilyeneket hívom jutalomjátéknak. Imádom, ahogy összeáll az egész egybe, amikor egyik pillanatban még ott a para, hogy mi lesz belőle, aztán a színek hatására elnyeri azt az árnyalatot, amivel valóságos lesz.


Általában a realisztikus tortákhoz veszek mintadarabot, ebben az esetben kivételt kellett tennem, így a neten kerestem egy képet, átrajzoltam, majd körbevágtam sablonnak, mivel nagyon fontos, hogy méretarányos legyen. Ezután már csak le kell kerekíteni a széleket, és ott is van egy kupac valami...amiből lehetne sok minden, de végül szerencsére tényleg pontyszerűség lett. :)

Először mindig a világos színeket kell fújni, így a sárgától haladtam a zöld felé, majd kis barnát kevertem bele, hogy mélyebb árnyalat legyen. 


Nem használok étellakkot a csillogás eléréséhez, ilyen esetekben gél és víz keverékével dolgozom, a víz megadja a kellő hatást. Matt felületek esetén érdemes airbrush festékkel dolgozni, vagy a gél festéket alkoholban oldani fel.

Nagyon örültek a tortának, én pedig ilyenkor mindig azt várom, mikor talál meg ismét egy hasonló feladat.


2 megjegyzés:

  1. Igazán élethű lett :) örülök, hogy írtál. :)

    VálaszTörlés
  2. Szia.Esetleg megrendelésre is dolgozol? Ilyen halacska torta ára érdekelne ha esetleg készítesz.Nagyon tetszik, ügyes vagy��
    köszönöm.üdv.Éva

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...