2016. június 9., csütörtök

Túrógombóc torta ismét az Almáknak

A legjobb megrendelésekkel mostanában az Alma együttes lát el, és még nincs vége. :)


A túrógombóc torta családi ünneplésre készült, és tartottam tőle, mert nagyon komplex kérésnek indult. Zoli kedvence a túrógombóc, de meg akartuk jeleníteni a furulyát, amin játszik, a tarisznyáját, és az észt zászlót is bele kellett lopni valahogy, mindezt 12 szeletben.

2 nappal a nagy nap előtt még fogalmam sem volt, hogy valósítsam meg, illetve elgondolkoztam, van-e értelme a túrógombócot "hamis" módon megformázni, ha az igazi is elférne és illene a tortára?

Végül muszáj volt nekiállni, így a famintázatú alapra virágmasszából került egy tányér, amelyet igazi kistányér tetején szárítottam, ugyanígy elkészült a villa is. A túrógombócokat Sport szelet masszából formáztam, vajkrémmel lekentem, kihűtöttem, majd darált mandula és darált keksz keverékében meghempergettem. Színre fújtam, egymásra pakoltam, majd kikevertem a cukros tejfölt is tejszínben felolvasztott fehér csokiból és mascarpone sajtból.


Jó dolog, ha a "cukrász" gyermeke zenei iskolába jár, így pont volt kéznél furulya mintadarabnak. A tarisznya csíkjai szintén festékszóróval készültek.

Amennyire tartottam ettől a tortától, annyira megszerettem a végére.

Már nagyon várom a következő Alma tortákat is, izgalmas, kihívásokkal teli időszak jön. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...