Kipróbált receptek

2015. március 24., kedd

Kapuskesztyű torta

Vicces módon, a multi világának decemberi elhagyása óta már vagy 5 volt kollégám keresett meg egy-egy tortakéréssel. Végre több időm van tortákkal foglalkozni, és változatosabb témák is megtalálnak. A fényképezéssel még mindig gondban vagyok, sokszor annyira utolsó pillanatban végzek, vagy annyira a végére tolom a megörökítést, hogy elmarad  a mutatvány.


Ezt a tortát egyik volt kolléganőm kérte a 12 éves keresztfiának. A kivitelezést rám bízta, csupán a kesztyű típusa és színe volt adott.
A focilabda torta készítéséről már írtam korábban, ezzel a módszerrel nem lehet hibázni a részek pontosan a helyükre kerülnek.

A kesztyű a narancsos-trüffelkrém, maradék piskóta, darált keksz és kevés tej összegyúrásából készült, így a focilabdához rögzítése után is fix tartása lett. A faragás, lekenés után mindkét oldalt feketével burkoltam, majd a sablonok pontos kivágása utána  a színek is felkerültek. Nem túl bonyolult torta, ennél a típusnál a kreativitás helyett inkább pontos kivitelezés, és a megfelelő textúra kialakítása számít.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...