2011. május 20., péntek

Virágoskert torta

Egyik legkedvesebb barátnőmnek készült ez a torta, jobban mondva az ő felkérésére. Mivel Szombathelyre utaztatják a tortát, ezért két dolgot kellett szem előtt tartanom: beleférjen egy bizonyos tortatartóba, és ne legyen rajta semmi törhető, így lemondtam arról, hogy a virágokat szárastul, térben jelenítsem meg. 
Az öntözőkanna és a szerszámok házi tragantból készültek, száradás után kicsit "leantikoltam" őket jól felhigított fekete festékkel. A virágokat és a kerítést 2 nappal korábban legyártottam fondantból, hogy legyen tartásuk. Így a torta összeállítása már nem vett túl sok időt igénybe.
Tésztája a Kiskukta féle piskóta volt, gesztenyekrémmel töltve. A fondant alatt vajkrémmel burkoltam a tortát, mivel az ünnepelt nem szereti az étcsokit.
Ez volt az első torta egyébként, ahol beburkoltam az alapot is. Kicsit féltem tőle, de aztán Kricky bohóc tortájánál láttam, hogy egyszerűbb mint gondoltam. A kezemmel vékonyan bekentem a vízhatlan papír torta alátétet a vajas-porcukros krémmel, amit a fondant alá is tettem (mintha csak tepsit vajaznék ki), aztán ezt borítottam rá a kinyújtott fondantra. Jól rányomogattam, úgy ahogy volt körbevágtam a hullámos mintát, és csak utána fordítottam fel. Pillanatok alatt megvan, ezentúl ha lehet, így csinálom meg valamennyi torta alapját.

4 megjegyzés:

 1. Szia!

  Most akadtam a blogodra, és meg kell hogy mondjam, gyönyörű és ötletes tortákat készítesz! Gratulálok, csak így tovább :)

  VálaszTörlés
 2. Szia! Köszönöm, nagyon aranyos vagy. :)

  VálaszTörlés
 3. Szia!
  Nagyon gyönyörű tortákat készítesz le a kalappal!

  VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...