Kipróbált receptek

2011. július 8., péntek

Barbie torta minitortával

Nem, nem rossz számot raktam a minitortára. Meg is nehezítette a dolgomat, hiszen egy nőnek ruhaügyben nehezebb megfelelni, mint egy 5 éves kislánynak. Remélem, eltaláltam az ízlését.


Egy volt kollégám kérésére készítettem ezt a tortát, aki a barátnőjét szerette volna meglepni. Engem is meglepett azzal, hogy férfi létére konkrét igényekkel jelentkezett a torta ízét, színvilágát, stílusát tekintve. Így ezen nem sokat kellett gondolkoznom, ellentétben a ruha szabásán. Újból átnéztem a korábban internetről lementett menyasszonyi ruha képeket, és ismét ennél a típusnál lyukadtam ki. Korábban már készítettem lila-rózsaszín kombinációban, most egy kicsit variáltam rajta. 

Elvileg ez egy gyorsan elkészíthető torta, viszont sok időt vesztegettem azzal, hogy az egyik helyen a rossz burkolást valamilyen módszerrel eltüntessem, gyakorlottak rögtön észreveszik a hibát. :) A másik időrabló tevékenység a szám tortára applikálása volt. Végre sikerült beszereznem a hőn áhított betű- és szám kiszúróimat, és szokás szerint kidobtam a használati utasítást. Youtube-on láttam korábban róla egy videót, gondoltam kipróbálom. Hát nem ment. Legalább fél órám ment el rá, aztán mérgemben a józan eszemre hallgatva rögtön a tortára nyomtam rá a kiszúróból a számot. És lám, 1 perc alatt rajta volt mindkettő. Hát, nem kicsit voltam ideges.


Összességében elégedett vagyok a kinézetével, a minitorta stílusa kifejezetten tetszik, biztos az új kiszúrók miatt. :) Csokis piskóta/házi csokikrém lapul belül, amit faragás után vajas porcukros krémmel kentem le, hogy tompítsam a sötét színt, és ne üssön át annyira a ruhán.

Remélem ízleni és tetszeni fog mind az ünnepeltnek, mind a barátoknak. 

5 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik a ruha! Egyszerű, de mégis szép.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép lett a barbid, ritkán látni ilyen szép, finom kidolgozást:) Gratulálok! Nagyon stílusos lett!:)

    VálaszTörlés
  3. Galagonya, feketepillangó, köszönöm! :) Egy gyönyörű menyasszonyi ruha volt a minta, sajnos fondanttal nem lehet ugyanazt a látvány elérni, pedig de jó lenne!!!

    VálaszTörlés
  4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Andi! Nincs mit, öröm volt készíteni ezeket a nőcis tortákat, az esküvői tortát imádtam. :) Üdv, Adri

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...