Kipróbált receptek

2011. július 22., péntek

Boroshordó torta

Nem hittem volna, hogy egyszer nekem is lesz egy ilyen felkérésem, hiszen Budapesten nem sok szőlősgazdával találkozik az ember, így nagyon megörültem, amikor barátnőm előrukkolt vele. Apukáját akarta meglepni születésnapja alkalmából, akinek van egy nagy telke, és hozzá egy szép borospincéje a Balaton mellett.


Először mákos verzión gondolkodtunk, végül a csokikrémnél lyukadtunk ki. Mivel a piskótát nem tudtuk eldönteni, ezért váltakozva sima és kakaós lapokat raktam.

A torta 9 lapból készült el, egy zománcos lábas, egy állítható tortaforma és egy légkeveréses sütő segítségével elég hamar. Nem kellett sokat faragni rajta, az alját nem is kerekítettem le annyira, hogy stabilabb legyen, majd étcsoki ganache-val kentem át. A burkoláson sokat gondolkodtam. A teteje egyértelmű volt, az volt az első lépés. Az oldalát először "deszkákból" akartam felépíteni, végül inkább egyben burkoltam az oldalát. Behúzogattam a deszkák szélét, majd marcipán mintázóval megrajzoltam az erezetet. Végül a mélyedéseket kakaóporral festettem be. Sajnos elég macerás volt, azért is, mert a függőleges festés miatt a kakaópor állandóan lehullott, így csak apránként tudtam haladni.

Összességében elégedett vagyok vele, bár következőnek valószínűleg sötétebbre színezném a fondantot, és kihagynám a kakaóporos festést.

8 megjegyzés:

  1. Nagyon jó lett! Legközelebb keverd el a kakaóport egy kis vízzel és nagyon jó "pácot" kapsz. Én így csináltam a fiam tortájához a deszkákat és elégedett voltam vele.

    VálaszTörlés
  2. Tortabirodalom, köszi! :) Igen, én is rájöttem kb. a második deszkánál, hogy valami nem stimmel, de nem mertem menet közben váltani, nehogy eltérjen az addigi stílustól. Pedig egyszerűbb lett volna azokat is átfesteni. :) Na, majd legközelebb.

    VálaszTörlés
  3. Szia Audrey!

    De jó hogy bekukkantottam hozzád...:-)
    Megfogom nézni az összes tortádat, most egyenlőre leragadtam ennél a hordónál, hát ez valami nagyon szuper, sőt fantasztikusan szép!
    Gratulálok neked!

    Üdv. Zsuzsi

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szép alkotás!
    Gratulálok! 🥰🥰🥰

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...