Kipróbált receptek

2011. augusztus 4., csütörtök

Herbie torta

Ahhoz képest, hogy 1 hete még azt sem tudtam, hogy állnék neki egy autó megfaragásának, immár a második autómat készíthettem el. Bátyámék jöttek fel hozzánk néhány napra, és ezt kérték az 1 éves kisfiuknak, Bencének utó-szülinapi ajándékként.


Szokás szerint kaptam az alkalmon, mert ilyen feladatom még nem volt. Menet közben jöttem rá, hogy ez a típus mennyivel bonyolultabb, mint egy modernebb autó, legalábbis nekem. Pedig még le is egyszerűsítettem a kerekeinél a lágy krém miatt.

Ugyanúgy kezdtem neki, mint a Calibrának, pontos méretek beszerzése, arányosítás. Végül egy 6 tojásos piskótát sütöttem (26x31-es méretben), 1,5 adag tejszínes gesztenyekrémmel töltöttem meg. Dermedés után félbevágtam, egymásra helyeztem. A körvonalait papír alapján szabtam ki, amit fogpiszkálóval erősítettem a piskóta oldalára. A sárvédők faragásával szenvedtem sokat, majd lekerekítettem az éleket. Sajnos a tejszínes krém nem a legideálisabb faragáskor, és erre már sokadszorra jöttem rá. Voltak olyan részek, ahol már a krémet faragtam, kentem formára. Számomra az a rossz a faragott tortákban, hogy a vajkrémmel lekenésig nem igazán látom, tényleg a kért formát alakítottam-e ki. 



Szóval lekentem, nyugtáztam, hogy azért felismerhető, majd este jött a burkolás, díszítés. Azt hittem hamarabb megy majd, aztán mikor abba akartam hagyni, és még utoljára megnéztem a neten a képet, jöttem rá, hogy még nincs ablaktörlő, visszapillantó, hátsó lámpa, lökhárító. Remélem így sem hagytam le róla semmit.

13 megjegyzés:

  1. Úúú, ez nagyon jól néz ki! :) A formája is és a díszítés is! :) Nagyon szuper!

    VálaszTörlés
  2. Marisz, Nudleee, Anikó, köszönöm szépen! :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jól néz ki,imádtam a filmet:))))

    VálaszTörlés
  4. Sütimanó, köszi. Ezek után biztos meg fogom én is nézni!

    VálaszTörlés
  5. Gyönyörű lett,eddig a legszebb autós torta amit itt a blogokon láttam!Tökéletes!

    VálaszTörlés
  6. Ditta, köszönöm, jólesik, hogy így gondolod. :) Én látom rajta a hibákat, ahogy mindenki a saját munkájánál, az vigasztal talán, hogy az életben kevésbé volt hepehupás, mint a fényképen, lehet ideje lenne elolvasnom a fényképezőgépem használati utasítását. :)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon jó sikerült én is Ditta véleményén vagyok.

    VálaszTörlés
  8. nagyon jó lett! nem lehetett semmi a szobrászmunka :)

    VálaszTörlés
  9. Tejszinhab, örülök, hogy tetszik. Szerencsére pont előtte pár nappal találtam véletlenül egy videót, így nem volt olyan vészes. Egyébként biztos túlbonyolítottam volna szokás szerint. :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...