Kipróbált receptek

2011. november 4., péntek

Ismétlések hétvégéje...Villám McQueen és Angry Birds torta

Két olyan tortát hoztam, amit korábban már készítettem. Van benne pár újdonság, bár lehet csak nekem. :) Nem szeretek egy tortát kétszer elkészíteni, de sajnos sokszor nem tudok nemet mondani.

A Villám McQueen tortát azért is vállaltam, mert a Ferrari tortámból maradt még piros Unidec (egy adagot ott begyúrtam porfestékkel is, hogy megnézzem, hogy bírja az Unidec a színezést), gondoltam erre pont elég lesz. 


Nagyon nagy segítség volt most, hogy Ildyco rengeteg fotót felrakott a blogjára, amiből én kettőt kiválóan tudtam hasznosítani. Az oldal és felülnézetet felnagyítottam a monitoron, átrajzoltam (éljen a laptop), és ezzel a sablonnal vágtam méretre Villámot. Szerintem ez a legegyszerűbb módja, és még méretarányos is lesz. A kiálló részekhez most összegyúrtam a leesett darabokat kevés lekvárral, darált keksszel, és abból mintáztam meg (a sablont fogpiszkálóval rögzítettem a piskóta oldalára). Így 1 óra alatt megvolt a faragás, vajkrémmel lekenés. 


A burkolás, díszítés a korábbi Villámmal megegyezően zajlott...volna, ha nem rakom rá rosszul az Unidecet, majd amikor odébb húzom, nem szakad ki...így az alját levágtam, és szürke csíkkal pótoltam. Ugrott az elképzelésem, hogy végre először airbrush-hal fújom le az alját. Az airbrush ahhoz viszont jól jött, hogy a  rózsaszínes pirosból Verda pirosat varázsoljak. 

Sajnos az Unidec nem olyan rugalmas, mint a fondant, így a formára simításnál jól látszanak a ballépéseim. :)))

Angry Birds torta...hát elég érdekes sztori. Nem is szeretném hosszan ecsetelni, inkább csak a képet rakom fel. 


Nagyon hasonlít az előzőhöz, kicsit jobban meg akartam variálni, de miután legyártottam a tetejére az állványt, jöttem rá, hogy mit is szeretnék. Így az oldalát már nem akartam összezsúfolni. 


Pécsről rendelték, sokat vaciláltam, vállaljam-e, de ugye nem könnyen tudok nemet mondani. A hölgy csak azért utazott volna Pestre, hogy elhozza a tortát. Aztán többszöri megkeresés, telefonváltás után kiderült, hogy nem tud feljönni, így a Déli pályaudvaron adtuk fel egy vonatra, a mozdonyvezetőnek. Elég hirtelen változott így a program, és szerencse volt, hogy egyáltalán sikerült lejuttatni a tortát...közben ezerszer átfutott az agyamon, hogy mi a fenét csinálok egy feliratozott Angry Birds tortával, mennyi idő alatt tudom átalakítani, és odaadni másnak, hogy ne vesszen kárba a belé fektetett pénzem, és kb. 8 órányi munkám...

6 megjegyzés:

  1. Ezek az áldott jó mozdonyvezetők :) ;)
    Nekem nagyon tetszenek, AB szerintem nekem is lesz a férjem szülinapjára, örülök, hogy készítettél már ilyeneket, így tudok miből építkezni.

    VálaszTörlés
  2. Ez a Villám Mc'Queen tökéletes lett, komolyan mondom! :) Nagyon ügyes vagy! És az Angry Birds torta is nagyon tetszik!

    VálaszTörlés
  3. Egyszerűen tökéletes mindegyik!
    Az Angry birds pedig biztos jó szórakozás volt, én is szerettem csinálni.

    VálaszTörlés
  4. Mindenkinek köszönöm, örülök, hogy tetszenek a tortáim. :)

    Tortabirodalom, a flickr.com-on nézz még körül, rengeten jó torta van ebben a témában. :)

    Nudleee, a formája rendben van, a burkolás...hm...még foltozgattam is kicsit, a szája mellett is van egy kis kozmetika. :)

    M@rti, igen, tényleg jó buli - na jó, a betűk kiszúrása nem annyira :)- de az oldalát imádtam. A tetejét csak azért nem annyira, mert a másik tortám is ilyen volt.

    VálaszTörlés
  5. Ügyes vagy!
    Tudnál nekem segíteni árképzésben? Te már biztosan sok tortát készítettél megrendelésre. Mennyiért készítenél el egy 16 szeletes (csoki) unikumos üveget és egy 16 szeletes BMW jelet (nutellás, tejszínes)

    Privátban is írhatsz dreschma@gmail.com címre

    Köszönöm előre is.
    http://krumplicukrok.blogspot.hu/

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...