Kipróbált receptek

2011. december 1., csütörtök

Barbie és Pókember torta

A munkakezdésem óta ezt a két tortát sikerült teljesítenem, hát mit mondjak, nem könnyű az időgazdálkodás, na meg nem is vagyok azóta túl kipihent. El is döntöttem, hogy heti max. 1 torta, és az is vasárnapra. Kíváncsi vagyok, hogy sikerül tartanom, azért is írom le, hogy ez a bejegyzés emlékeztessen a nagy fogadalmamra. 

Túl sok mindent nem fogok írni ezekről a tortákról, bár a hölgy most nem Barbie, hanem Muncy, de bevallom sokkal jobb minőségű pl. a haja, nem is értem...még olcsóbb is, ez külön kérés volt, de nem is bántam, hogy  rá esett végül a választás. 


Mivel volt már 3 Barbie tortám, nem volt könnyű újabb ruhatípust kreálni, és nagyban befolyásolta a fazont, hogy eléggé elszúrtam a burkolást, kb. 1 órát gondolkoztam, hogy javítsam ki. A ruha színe nagyon tetszik, sajnos egy kis csokifolt is elkerülte a figyelmemet, csak a torta elvitele után vettem észre a fényképeken. A rózsaszín részbe a mintát egy A4-es méretű műanyag lappal nyomtam, ami az Ázsia boltban 420Ft-ért kapható. Valaki már használt ilyet korábban, talán hobbiboltban vette, lehet olcsóbban is, de még így is jobb áron van, mint a 6ezer Ft-os textúra lap. 


A Pókember torta fazonját már sok helyen láttam, nekem ez tetszett a legjobban. 


A sötétkék kikeverésével eléggé hadilábon állok, az ég színe ezért elég érdekes lett, kicsit zöldes, fogalmam sincs, hogy lehet mélyíteni. Én Wilton királykékhez kevertem feketét, ha valakinek van jobb megoldása, várom a tanácsokat. :) Pókembert keményítővel összegyúrt Unidecből formáztam, nem is keményedett meg 2 nap alatt teljesen, de szerencsére nem esett szét, amikor átemeltem a tortára. Figurák közül eddig vele szenvedtem a legtöbbet, még Fifi és Villám is könnyebben elkészült...vagy csak megszépülnek az emlékek utólag. :)


Bár én nagyon kritikus vagyok a saját munkáimmal, és ezzel sem vagyok teljesen elégedett, eddig ez volt a legsikeresebb tortám a Facebookon az ismerőseim körében. Nem is tudtam, hogy ennyien szeretik Pókembert. :)

2 megjegyzés:

  1. Jól lettek! :) A Barbi olyan mint egy sütibaba, nagyon bejön, ahogy a szoknyáját megoldottad :)

    VálaszTörlés
  2. Köszi! :) Nem így terveztem a Barbie-t, de ezek után már lenne ötletem egy újabb ruhára...feltéve hogy ott nem szúrom el a burkolást. :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...