Kipróbált receptek

2012. március 2., péntek

Pónis torta

Betegeskedünk, így csak most van időm felrakni ezt a tortát. Az e heti tortámat sajnos le is kellett mondanom, vagyis inkább lemondtam még időben, mielőtt az utolsó pillanatban jön közbe valami. Pedig nagyon akartam, már a műszaki terv is kész volt, hát majd talán máskor...másnak...


Ez a pónis torta a süni torta utáni hétre készült, ugyanannak a kis hölgynek, ezúttal arra a bulira, ahol az ovistársakkal ünnepelte a 6. szülinapját. Szerencsére most nem merültek fel gondok a piskóta sütése közben, így végül olyan kinézetet kapott, amilyet korábban elterveztem. Nem tudom, lehet-e még újdonságot mutatni póni témában. 

Többféle típus kering a neten, álló póni forma, fekvő póni forma, kerek forma figurával. Az utóbbit választottam, hogy ne legyen maradék. Két pónit készítettem, egy rózsaszínt és egy kék szivárványos sörényűt, de aztán ahogy egymás mellé raktam őket...hát a kék olyan nagy, gonosz póninak tűnt, így rövid gondolkodás után a kukában kötött ki.

A szivárványt virágdróttal erősítettem a tortához, és felhőbuborékokkal támogattam meg. A szív alak a torta tetején (remélem annak is látszik) színezett kristálycukor, az Ázsia boltban szereztem te már hónapokkal ezelőtt, és nagyon vártam, hogy végre valamelyik tortán kipróbálhassam. Vizes ecsettel rajzoltam szív alakot a tortára, és rászórtam, kicsit belenyomogattam a cukordarabokat. Egész jól hozzáragadtak.

Sajnos az Unidec megviccelt, és megint megerősödött bennem az elhatározás, hogy nem rendelek újabb adagot ha elfogy, hanem visszatérek a pillecukor fondanthoz. Bár még nem járt le a szavatossága, a bontatlan csomagban ismét összeálltak a cukorszemcsék, és ez meg is látszik rajta.

A torta egyébként a kedvenc túrós-citromos krémemmel készült, amibe most két Meyer-citromot raktam ízesítésként. Isteni finom lett. Utólag már bántam, hogy nem volt maradék. :)

2 megjegyzés:

  1. Gondolom azóta már meg is gyógyultatok,ha meg még betegeskedtek akkor mielőbbi gyógyulást,a torta nagyon szép lett,én a Kiskuktaféle fondant-ot használom,de még nem nagyon csalatkoztam benne,kivéve ha a porcukor kicsit öregebb volt,érdemes kipróbálnod,ha még nem tetted.

    VálaszTörlés
  2. Ditta, köszi. :) Egyik betegségből a másikban, két gyerek mellett ezen is túl kell esni. :) Kipróbáltam még régebben a Kiskukta féle fondantot, lehet pont beleválasztottam a porcukorba, de annyira tört és száradt, hiába gyúrtam bele egyre több és több margarint...állagra és ízre nekünk a pillecukros jött be, azt csak egyszer sikerült elrontanom a porcukorral.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...