Kipróbált receptek

2013. február 10., vasárnap

Emeletes, pillangós torta

Jó sokáig nem jelentkeztem, most bezzeg - mint a régi szép időkben - két torta is készült a konyhámban egymás után. Az Angry Birds téma után teljesen át kellett állítani a gondolataimat, kicsit féltem is, mert a csajos-virágos-pasztell torták nem az én "szakterületem", végül is fiútestvér mellett nem nagyon tudtam ebbe az irányba elmenni. :)


Egy olyan hölgy keresett meg, aki már négy tortát kért tőlem, ebből egyet időhiány miatt vissza kellett utasítanom. Most félve kérdezte meg, hogy belefér-e valahogy egy nagyobb torta, majd amikor meghallottam a sztorit, nem mondhattam nemet. A kislányának ígérte meg, hogy ha leszokik a cumiról, megvendégelheti a barátait egy tortával. A projekt sikerrel járt, én pedig teljesen szabad kezet kaptam, az egyetlen megkötés egy cumi volt a torta tetején, hogy jelképesen is elpusztíthassák.

Sokáig gondolkoztam a színkombinációban, mintában, majd az utolsó pillanatban úgy döntöttem a kevesebb több, így az alsó részt struktúra lap segítségével mintáztam, a felsőhöz pedig fehér és sárga fontantot márványoztam a Kiskuktánál olvasható módszerrel. A masnihoz ITT találtam videót. A pillangókat napokkal korábban legyártottam cukormasszából, hagytam száradni, majd porfestékkel megszíneztem őket. A barna részhez barna és fekete porfestéket oldottam fel kevés alkoholban. Végül olvasztott csokival ragasztottam fel őket a tortára. 


A tortáért az "ünnepelt" is eljött, és boldogan szorongatta a külön dobozba csomagolt cukorcumit. :) Nem hittem volna, hogy valaha bővíteni fogom a gyerekeimnél alkalmazott motivációs listát, de ezek után...

7 megjegyzés:

  1. Most sikerült megtalálnunk a bejegyzésed... DE! Így utólag is nagyon köszönjük, óriási sikert aratott a "leszokó-torta", méltóképpen megünnepeltük Mesit (aki pedig azóta sem szokott vissza!!!).
    Sok sikert a további remekműveidhez! Üdv, Vera

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörű lett, ahogy a többi is! Régóta lopom az ötleteket tőled. Most viszont egy kis segítséget szeretnék kérni, mert látom milyen csodásak a pillangóid! Én is csináltam már pillangót, és direkt pár nappal korábban készítettem el, hogy legyen ideje kiszáradni (készült már unidecből is, ill. pillecukor fondantból is) mindkétszer az volt a bajom, hogy ahogy elkezdtem vele dolgozni, már a kezem melegétől kezdett puhulni, és nem maradt olyan szép szálló formája, hanem újra kilapult. Mit rontok el? Mikor kiveszem a hűtőből olyan jó kemény, aztán nagyon gyorsan felmelegszik... :( segíts légyszi, ha tudsz! Köszi!

    VálaszTörlés
  3. Szia Mazsi,
    pillecukorból úgy tudsz pillangókat csinálni, hogy étkezési keményítőt gyúrsz hozzá, ettől hamarabb szárad. Alufóliából szoktam tartót hajtogatni, egy hosszú V alakot, ha több rétegben csinálod, megtartja a formáját. Szaggatás után a pillangókat erre az alapra rakd, ez megemeli a szárnyukat, és nem rakd hűtőbe, 2-3 nap alatt kiszáradnak a keményítőnek köszönhetően.
    Ezek a pillangók Alan Dunn féle cukormasszából készültek, a receptet megtalálod az oldalamon a tragant címszó alatt, de pár pillangó miatt nem érdemes begyúrni, jó megoldás a keményítős fondant. Üdv, Adri

    VálaszTörlés
  4. De aranyos vagy, hogy ilyen gyorsan válaszoltál!! ;) a technikát ismertem (kartonpapírt hajtogattam harmónikába, abba tettem sütőpapírt) a keményítőt pedig mindenképp bevetem legközelebb! Köszönöm még egyszer! Szia! Mazsi ;)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...