Kipróbált receptek

2013. március 24., vasárnap

Torta 80. születésnapra

Szeretem az egyénre szabott tortákat, valahogy másképp tekintek rájuk, mint a szokványos tortákra. Ez egy pszichológusnak készült, kaptam hozzá képet egy másik tortáról, ezt tettem kicsit színesebbé. 


36 szeletes csokitorta volt az alap, 30x30cm-es keretben sütöttem meg. Burkolás után egy részén parketta mintában bekarcoltam a fondantot, majd nekiálltam volna hogy airbrush segítségével ráfújjam a mintát...szerencsére az első fújás, vagy inkább köpés egy szalvétára történt, több festék nem is jött. Idő hiányában feladtam a tisztogatásra vonatkozó terveket, és inkább vastag ecsettel vittem fel az alkohollal fellazított festéket. 

A kanapé a torta széle, darált keksz és rum összegyúrásából született. A feliratot sablon segítségével karcoltam a tortába, majd a minta alapján feketével átfestettem. 

Olyan nehéz lett végül a torta, hogy mire levittem a kocsihoz, izomlázam lett. Pedig nap mint nap edzésben vagyok két 18 kilós gyerek mellett. Úgy látszik öregszem. 

Remélem az ünnepelt örült a tortának, én már annak is örülnék, ha ennyi idősen ekkora tortára lenne szükségem, hogy minden meghívott jóllakjon. 

4 megjegyzés:

  1. Azért egy ilyen szögletes tortát elég nehéz szépen megcsinálni, de Nálad szépek a sarkok is. A témafeldolgozás pedig szuper! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Tényleg hálás feladat volt, szerintem a téma mindig meghatározó a végeredmény szempontjából. :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...