Kipróbált receptek

2013. április 14., vasárnap

Emeletes Peppa malac torta

Régi vágyam volt ez a téma, barátnőm kért korábban két Peppa malac tortát, de akkor nem volt szükség ekkora méretre, így most nagyon megörültem, hogy egy 20 szelet körüli tortában kellett gondolkodni.

Arra számítottam, hogy a sok figura, és a részletek rengeteg időt vesznek el, de utólag azt mondom, hogy a figurák egyszerűsége vetekszik a mérges madarakkal. :) Csak annyi a titok, hogy a fejeket a torta előtt 2-3 nappal meg kell formázni, hogy legyen idejük száradni, és ne deformálódjanak. A testek ugyanezzel a trükkel készültek, másnap már csak össze kellett illeszteni őket. Az arc részleteit, végtagokat így már bátran a helyükre lehetett nyomogatni. A biztonság kedvéért egy-egy darab cukorvirág dróttal adtam nekik tartás.


A torta alsó része tejcsoki trüffel, a felső rész tejszínes-málnás ízesítést kapott. A tavalyi tortáról is mutatok képet, az akkor időhiány miatt nem került fel, aztán azóta feledésbe merül. Ilyenkor veszem észre, milyen gyorsan telik az idő, mintha most készítettem volna.



Remélem jövőre is lesz még időm és alkalmam tortákkal foglalkozni, kíváncsi vagyok, ki lesz az aktuális kedvenc. Már ha én kapom a megtisztelő feladatot. :)

3 megjegyzés:

  1. Nagyon helyes lett mindkét torta!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon tetszenek a tortáid. Gratulálok. Bárcsak Szeged közelében laknál! Rendel nek a 3 éves kisunokamnak.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...