Kipróbált receptek

2011. július 1., péntek

Mickey egér torta

Ez a torta egy nagy dilemmából született. A versenyzők: Thomas, Barney, és Mickey egér. Végül utóbbi futott be győztesként, és az átküldött mintákból erre a típusra esett a választás.


Bevallom, örültem neki nagyon. Egyrészt egy időre telítődtem Thomassal, másrészt nem kellett hozzá pici figurát gyártani, és most kellett ez a könnyebbség.

A torta túrós-citromos ízben készült, és nekem nagyon ízlett, mármint az a kevés, ami leesett belőle. Ennél a tortánál örültem igazán, hogy még korábban sikerült vennem állítható, kerek és szögletes tortaformát. Nem is volt drága (az Aldiban vettem 1500Ft-ért darabját), rozsdamentes, és nagy szabadságot ad. A kerek tortaformát 19cm-re vettem, a szögleteset pedig kb. 10*20cm-re (ezt bevallom, nem mértem). Utóbbiból jött ki a két füle. Ebben a formában töltöttem meg krémmel, így nem lett laposabb a széle, majd utólag faragtam. Tényleg minimális "hulladék" keletkezett. Arra kellett csak figyelni, hogy egyforma magas legyen mindkét tortarész.

Összeállítás után citromos vajkrémmel kentem le, és burkoltam, majd vízzel felragasztottam a kivágott darabokat. Utoljára talán az AS Roma tortánál éreztem magam ennyire felszabadultnak, nagyon jó volt ezt a tortát elkészíteni.

20 megjegyzés:

  1. Nagyon szép lett a torta,a feketét festeted?

    VálaszTörlés
  2. Köszi! Nem festettem, begyúrtam, festéssel nekem biztos nem lenne ennyire egyenletes. :)

    VálaszTörlés
  3. Kösz Audrey,nagyon szép lett,én nem tudok ilyen szép feketét gyúrni:-)Milyen feketét használsz,ha nem titok?:-)

    VálaszTörlés
  4. Ditta! Nem titok :). Wilton gélt használok. Elég sokat felvesz sajnos, kb. 80-90dkg kész fondantba rakok kb. negyed-ötöd tubusnyit. Az elején rakom hozzá, leszámolom a folyadékból. És legalább 1 nappal korábban begyúrom, mert állásában sötétedik, sötétszürke színnél állok meg.

    VálaszTörlés
  5. Rozsika, Dia, köszönöm! :)

    VálaszTörlés
  6. Nekem is nagyon tetszik! Nem szeretek feketével dolgozni,mert nekem mindig nagyon törik és minden csupa fekete tőlle, de azért én is mindig belegyúrom.

    VálaszTörlés
  7. Katuci, köszönöm! Cecilia, örülök, hogy tetszik! :) Nekem nem törik, lehet a pillecukor fondant miatt, mert az elég lágy, és alakítható, nem tudom. Ha leszámolom a folyadékból a festék mennyiségét, és csak azt a mennyiséget gyúrom bele, amit Dittának is írtam, nagyon jól használható.

    VálaszTörlés
  8. Kedves Audrey, szeretném elkészíteni ezt a tortát, esetleg valami úton módon tudnál segíteni hogy mégis hogy álljak neki? Pl: a marcipánból mennyit vegyek, és hogy adagoljam hozzá a színezéket?!
    Előre is köszönöm!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Viola, én nem marcipánt használok, hanem pillecukor fondantot, a receptet megtalálod az oldalamon. 12-16 szeletes tortához kb. fél kiló kész massza kell. Feketét nagyon nehéz színezni, mert sok festék kell (mindenképp gél, vagy por legyen), és hagyni kell időt, hogy a szín kialakuljon, érdemes 1 héttel korábban is begyúrni. Sajnos nem tudom, a marcipán hogy viselkedik, mert mindenképp lazítja a festék. Ha kérdésed van még, írj az emailemre, szívesen segítek. Üdv, Adri

      Törlés
    2. Nagyon szépen köszönöm a választ!
      Még egy kérdésem, hogy az arcát hogyan tudnám ki keverni?, négy féle ételszínezőm van: kék, sárga, zöld és piros

      Törlés
    3. Sárgát raknék bele, és egy icipici pirosat, de keveset mindegyikből.

      Törlés
  9. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  10. Szia! Nagyon tetszik a torta, én is megpróbálkozom vele, csak azt nem tudom, hogy a színezék leszámolását a folyadékból azt súlyra (grammra) vagy térfogatra (ml) értetted?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Vera, remélem még nem késő, én térfogatra szoktam leszámolni. Üdv, Adri

      Törlés
  11. Kedves Audrey,

    Életem első "forma" tortája a fenti Mickey egeres lett, csoki krémmel. Hát van még mit tanulnom, de a 4 éves fiamnak tetszett. A csokikrémed meg egyenesen isteni. Köszönöm, Ági

    VálaszTörlés
  12. Kedves Audrey

    Remélem használod még ezt a blogot:)
    Szeretném majd megsütni ezt a mickey tortát,teljesen kezdő vagyok..tudsz nekem segíteni,hogy honnan tudnék ilyen mickey egér fej sablont szerezni?előre is köszönöm a segítséged.Elvira

    VálaszTörlés
  13. Kedves Audrey

    Remélem használod még ezt a blogot:)
    Szeretném majd megsütni ezt a mickey tortát,teljesen kezdő vagyok..tudsz nekem segíteni,hogy honnan tudnék ilyen mickey egér fej sablont szerezni?előre is köszönöm a segítséged.Elvira

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...