Kipróbált receptek

2012. január 7., szombat

Angry Birds torta topsy turvy stílusban

El sem hiszem, hogy több mint egy hónapja nem töltöttem fel ide semmit. Igazság szerint nem is nagyon volt mit, csak egy tortám volt azóta, gasztroajándékokat is készítettem karácsonyra, de amikor eljutottam volna a fényképezésig, mindig leeresztettem. Többször megfordult a fejemben, hogy abbahagyom a blogolást, ha nem tudok rendszeresen foglalkozni vele, aztán az jutott eszembe, ha megtenném, mégsem szeretném annyira ezt az egészet, mint amennyire eddig hangoztattam.

Decemberben nem is volt túl sok felkérésem, visszamondták, vagy túl későn jött, de nem is nagyon bántam. Újra munkába álltam 4 év "gyerekezés" után, nem volt könnyű, újra be kellett tanulnom, meg kellett szokni a állandó rohanást. Rájöttem, hogy szeretem a munkámat, és minden energiámat ebbe fektettem. Éjszakai tortázásra nem volt idő, ötleteket gyűjteni és gondolkozni főleg nem.

Aztán januárban hirtelen beindult az élet, és a múlt héten kb. 10 tortát mondtam vissza. Magam is meglepődtem a pozitív visszajelzéseken, és újból rákattantam erre a hobbira. Most már határt szab sajnos az idő, de szeretnék minden héten legalább egy tortát elkészíteni, ami lehetőleg újdonság, és magam is tanulhatok belőle.

Nem tudom, másnál hogy indul a megkeresés, de tőlem általában egy korábbi tortám klónját kérik. Mivel ez nekem nem megélhetési forrás, és nem szeretek futószalag-szerűen tortákat készíteni, ezért mindig megpróbálom eltéríteni a megrendelőt. Angry Birds tortánál eddig ez nem igazán sikerült. :) Mindenki a korábbi állványos verzióhoz ragaszkodik. Most szerencsére szabad kezet kaptam, és úgy döntöttem kipróbálom a topsy turvy torta készítését. Nem akartam másolatot készíteni, hanem valami egyedit akartam. A topsy turvy torta készítéséről ITT találtam egy nagyon jó videót.


A tortát csokikrémmel töltöttem, Unidec-kel burkoltam. Az alsó részt struktúra lappal mintáztam meg, amit az Ázsia boltban találtam. A videó annyira részletes, hogy túl sok mindent nem tudok írni a készítéséről. Nagyon jó volt valami újat csinálni, igazi kihívás. És emiatt most elégedett is vagyok az eredménnyel. Remélem a kis ünnepeltnek is annyira tetszett, mint nekem.  

5 megjegyzés:

  1. Ez nagyon-nagyon szuper lett! Ügyes vagy!:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó! :) Tetszik ez a forma is :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon tetszik! Egyébként is imádom a topsy-turvy tortákat, a tiéd pedig igazán jól sikerült!
    Hű, nem is csodálom, hogy az újbóli munkába állás mellett nem vállaltál be tortákat - annak meg nagyon örülök, hogy továbbra is blogolsz! Mert az egyik kedvenc tortás bloggerem vagy és nagyon szeretem a tortáidat!
    Az pedig látszódik egyértelműen, hogy kreatív hobbi és alkotás neked a tortázás, hiszen mindig igazi csodákat kreálsz!
    Boldog új évet kívánok! Sok sikert a munkádban! Kívánom, hogy valóban minden hétre jusson egy torta, amivel kikapcsolódhatsz!

    VálaszTörlés
  4. Köszi, örülök, hogy tetszik. :) Ez most nekem is bejött, és jó is volt csinálni, meglepő volt, hogy nem izgultam, jó lesz-e a végén.

    Gabi, jólesik, hogy ilyeneket írsz, azért is vívódtam sokat, mert ez a blog rengeteg pluszt ad nekem, de szerintem mindenkinek aki ír, hiszen visszajelzést kap a "munkájával" kapcsolatban. Rengeteg támogatást kaptam eddig, és ez sokszor adott plusz erőt. Köszönöm, és neked is hasonló jókat kívánok!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...