Kipróbált receptek

2011. október 23., vasárnap

Dóra, a felfedező és Angelo Rulez torta

Mindkét torta nagyon kedves nekem, talán azért mert a mi szülinapi ünnepségünkre készült. :)

A Dóra torta az én pici lányomé lett, aki most ünnepelte a 2. szülinapját. Sokáig bajban voltam, nem tudtam milyen tortát készítsek neki,  mert nem volt kedvenc játéka, nem szerette a rajzfilmeket sem. A nagy kedvence Villám McQueen volt a tesó miatt, de hát azt mégsem készíthetek egy lánynak. Na jó, én készítettem volna, de a férjem azon morgott folyamatosan, hogy ne neveljük már fiúnak Aztán 1 hónapja rákattant a tévére, azon belül is Dórára, és hurcolja, ölelgeti a felfújható Dóra babáját. 


A fiam kérésére gesztenyés ízben készítettem el, a lányomnak meg úgyis csak az a lényeg, hogy torta legyen :). Érdekes, hogy amit a legtökéletesebben akarunk megcsinálni, az nem sikerül jól. Sajnos a burkolás sem a legszebb, a hajának sem sikerült igazi barnát kikeverni, így kakaóval festettem át, és még a lábfeje is csálé lett, mert a sablonon Dóra kicsit oldalról látszott, és a nagy módosítgatásokban a lába kimaradt. Ezt mondjuk senki nem vette észre, de azért engem zavar.

Nem volt túl bonyolult megfaragni, és a díszítése is kb. 2 órába telt. Megettük, finom volt. Sajnos az én pici lányom túl fáradt volt már az ünneplés alatt, mert nem aludt nap közben, így nem tudott annyira örülni, mint ahogy elképzeltem. De azóta, ha  megemlítem, hogy szülinap, mindig tortát akar enni. :)


Még egyszer Boldog Szülinapot, Dorci!

A másik torta szereplője egy Angelo Rulez nevű fiú, akiről korábban még nem hallottam. A Cartoon Network adja ezt a rajzfilmet, pár kép alapján próbáltam összehozni rá leginkább jellemző dolgokat. A figurát korábban legyártottam, hogy kiszáradjon, szintén több lépésben. 


A betöltött tortát burkolás után airbrush-al lefújtam, majd nagy nyomással közelről "pacákat" lőttem rá. Az alsó narancssárga csíkot direkt szabálytalanra vettem, bár a fényképen inkább úgy tűnik, mintha csak nem foglalkoztam volna vele eleget. :(

Nem volt túl bonyolult a díszítése, itt szintén a figura vette el a legtöbb időt. Nekem nagyon tetszenek a színei. Sajnos azon a keményítőszemcsék szokás szerint megjelennek a fényképen, pedig próbáltam mindet lesöprögetni róla. A festékhez sikerült pár helyen száradás előtt hozzáérnem, remélem ezt idővel kinövöm. :)

Ez volt a kép, ami alapján próbáltam megformázni a figurát, és eltalálni a rajzfilm hangulatát :

4 megjegyzés:

  1. Boldog szülinapot a kicsi Lánykának!
    Tetszik a pacád! Jók lettek a torták nagyon.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon boldog szülinapot a kislányodnak,az én Fannimnak is a Dóra volt az első nagy kedvenc,meg a Miki:-)Nagyon szép lett a torta!

    VálaszTörlés
  3. Audrey, ez a második nagyonnagyon tuti lett! Szuper a figura!

    VálaszTörlés
  4. M@rti, köszi! Én a Dórával nem vagyok túlságosan kibékülve, kár volt lekerekíteni az oldalát, de legalább felismerték a gyerkőcök. :)

    Ditta, köszönöm! Igen, az én lányom is lassan megy bele a Miki korszakba...na meg nálunk jön Micimackó, őt a fiam sem hagyta ki. :)

    Köszi, Pixie! :) Amióta végre nem egyszerre próbálom megcsinálni a figurákat, hanem az alapot hagyom száradni, végre nem esnek össze formázás közben.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...