Kipróbált receptek

2011. október 9., vasárnap

Manchester United torta

Sajátos kategóriába tartoznak szerintem a focicsapatok címerei. Nem túl kreatív munka egy ilyen torta díszítése, viszont nagy precizitást és figyelmet érdemelnek. Nem is rajongok értük túlságosan, viszont kihívásnak tökéletes. 


Ez a csupacsoki-torta a családba készült. Külön kérés volt a fekete alap, és erről a megrendelőt a belegyúrt festék mennyiségének ecsetelésével sem tudtam elriasztani. Két dolog miatt nem szeretem a feketét, egyrészt egy normál tortához kb. fél tubus Wiltont szoktam begyúrni, másrészt a fondantot is kikezdi. Amúgy sem vagyok mostanában túl szerencsés a fondant állagával, és a burkolással. Amikor legelőször megláttam a címert, hirtelen az villant be: OSTYA! Minden nap ez motoszkált a fejemben, mert eléggé elrettentett a rengeteg betű, ami ki kéne vágnom, valamint a torta nem is volt túl nagy, és így elég nehéz a szikével dolgozni.

A torta megsütése már rutinnak számított, emlékszem régen mekkora kihívás volt egy torta, a mostaniaknál viszont a nagy meló a díszítésnél kezdődik. 2 nappal korábban elkészítettem a fekete fondantot, hogy legyen ideje a fekete színnek kibontakoznia. A héten megjött az airbrush készletem is, már alig várom hogy kipróbálhassam, ennél a tortánál akartam beizzítani, de sajnos folyékony fekete festékből most mindenhol hiány van, és az Ázsia bolt is természetesen a héten volt zárva a költözés miatt. Meglepő módon a fondant állaga a festék ellenére jó lett, nem töredezett, és a burkolással is pikk-pakk megvoltam. Tudomásom szerint csak annyit változtattam az előzőekhez képest, hogy másik márkájú kókuszzsírt használtam, ez elég lett volna? Teljesen simára sikerült a burkolat, még azon is elgondolkoztam, rakjak-e az aljára piros "szalagot", mert ott sem gyűrődött meg.

Díszítéskor beigazolódtak a félelmeim, kb. 3,5 órán keresztül tartott a vagdosás, igazítás, ragasztás. Soha többet Manchester United torta! :)

6 megjegyzés:

  1. Nagyon jól sikerült ez a torta is! Tényleg aprólékos dolog lehetett a díszítés. Én sem találok airbrush festéket, pedig én is most kaptam meg. Egy kéket tudtam venni. a wiltont meg vodkával hígítom.

    VálaszTörlés
  2. Köszi! :) Én most vettem Szilast, kb. 8 színben lehet már kapni, majd próbálkozom azzal. De a feketével vagyok igazán gondban, mert ha higítom folyadékkal, nem lesz teljesen homogén. Te próbáltad már, bírja úgy is az airbrush?

    VálaszTörlés
  3. Nekem nagyon tetszik! Én is majdnem csináltam,de visszamondták,most már nem bánom :)))))

    VálaszTörlés
  4. Audrey, miért nem tudok hozzád rendszeres olvasóként regelni? Azt írja, hogy a modul helytelenül van konfigurálva...:( Pedig olvaslak ám rendszeresen...

    VálaszTörlés
  5. Tortatündér, örülök, hogy tetszik. Igen, azt hiszem szerencsés vagy. A végén már úgy éreztem magam, mint egy gép. :)

    Tejszínhab, valamit csináltam (azt nem nagyon tudom, hogy jutottam el arra az oldalra :)), most már lehet sikerülni fog.

    VálaszTörlés
  6. Ezaz, siker! Most már nem csak "sunyiban" olvasla :) A tortához ezúton is gratulálok, nem lehetett egyszerű ezeket az aprólékos mintákat kidolgozni.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...