Kipróbált receptek

2011. október 3., hétfő

Mickey egér és Bibi Blocksberg, avagy a négyévesek hétvégéje

Ezen a hétvégén összesen 3 tortám volt, és valamennyi ugyanarra a napra - na majd erről írok bővebben a következő bejegyzésemben. Ez a két torta az egyszerűbbek közé tartozott.

Mickey egér a sógornőm kislányának, Rékának készült. Mivel nem szeretek (és nem is nagyon szoktam) egy tortát kétszer elkészíteni, illetve kezdek rákapni a festésre, ezért a torta bevonása után ecsetet ragadtam, és nekiláttam. Imádok festeni, rájöttem. Nem azt jelenti, hogy tudok is, de imádom, megnyugtat. A sablont kicsit összevágtam, Mickey egeret a gugliról, a 4-es számot a Wordből szedtem, majd összevágtam őket, végül Mickey még egy kis ünnepi fejfedőt is kapott, na meg néhány szerpentint. 


Bibi Blocksbergről - bevallom - korábban még nem hallottam, és nem is nagyon tudtam nagyon extrát kitalálni hozzá. Mivel túl sok lett volna a festésből, ezért a nálam már megszokott összevagdosós technikával csináltam, majd a végén került még rá egy kis arany színű lüszter festék is. Nem nagyon akartam túlbonyolítani, főleg hogy időm sem volt rá, így oldalt is egy egyszerű díszítést kapott. Mesi - ő kapta korábban a cirkusz tortát is - állítólag teljesen odavolt érte (na ez nem az én érdemem, hiszen a kedvenc mesehőse volt rajta). 


Nagyon örülök, hogy elkészíthettem, kaptam fotókat is az ünnepségről és Mesi boldog arcáról, ilyenkor én is már máshogy látom a tortát. Talán azért sem voltam vele elégedett, mert korábban egy 3D-s cirkusz tortát is készítettem ennek a kislánynak, és ez a torta ahhoz képest túl "kétdimenziós" volt.

5 megjegyzés:

  1. Annyira tetszik még mindig ez a kiszúró, kár, hogy nálunk nincs ilyen. Nagyon ügyes kezed van, hihetetlen jól tudsz festeni, látszik, hogy szereted is. :-) Babócáék is nagyon cukik!

    VálaszTörlés
  2. Katuci, köszönöm! Azért "csalok" kicsit a festésnél, hiszen átrajzolom a képet sütőpapírra, és utána fogpiszkálóval átkarcolom a fondantra a fő vonalakat. Ezért is inkább szeretem, mint tudom. :) Na meg sokadszorra végül sikerült jó ecsetet választanom.

    VálaszTörlés
  3. Ez a festett torta is nagyon-nagyon tetszik!

    VálaszTörlés
  4. Most (!) volt időm beugrani a blogodba és örömmel láttam a Bibi tortát... :) Olyan szép emlék még mindig, utólag is köszönjük! És ez így volt jó: volt egy 3D őrület és egy tortásabb torta, aminek pedig gyönyörű, precíz, elegáns díszítése lett. Baráti üdvözlettel: Mesi Anyukája

    VálaszTörlés
  5. Vera, örülök, hogy elkészíthettem. :) Mindkét torta nagyon kedves a számomra, a cirkusz tényleg a 3D miatt, a Bibi meg azért, mert ahogy leírtad, mennyire örült neki Mesi, teljesen elérzékenyültem. Látom a gyerekeimen is, mennyire tudnak örülni, amikor a kedvenc mesehősüket "kapják". Tényleg ezért érdemes csinálni ezt az egészet. Üdv, Adri

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...