Kipróbált receptek

2011. szeptember 1., csütörtök

Verdák - Luigi torta

Ez a torta a fiam miniovis búcsúztatójára készült. Olyat szerettem volna, aminek örül, és mivel a hónapban lesz egy Villám és egy Matuka tortám is, Luigit választottam. Nagyon szereti ezt a figurát, persze amikor elkészült, rögtön kérte volna mellé Guidot, a kék targoncát is. :)


Gesztenyés krémmel töltöttem meg, mert most az az egyetlen krém, amit válogatás nélkül eszik. A szokásos módon készült, téglalap alakú piskótát sütöttem, majd levágtam a harmadát, és abból lett a kocsi felső része. Valami miatt előre dolgoztam kicsit, már délben bevontam és díszítettem a tortát, pedig este szoktam, és lőn...olyan gyomorgörcsöm lett estére, hogy nem voltam magamnál, majdnem elájultam. Átfutott az agyamon, hogy na lőttek ennek a tortának, félkészen fogom bevinni az oviba, de muszáj volt lefeküdnöm. Másnap reggel 6-kor dobáltam rá a maradék díszt, mert szaladtunk az "nagy" oviba orvosi vizsgálatra, a fényképezés is kutyafuttában történt. Számomra kalandos volt ez a torta, állandóan az a parám, hogy valamiért az utolsó pillanatban vissza kell mondanom egy tortát, és az ünnepelt bánatos lesz.

A fénykép sajnos szörnyű, még a vakut is elfelejtettem kinyitni. :) 

Kristóf arca természetesen ragyogott, szerintem akkor is ez lett volna, ha félkészen kapja meg. Imádta, megette, fényképeztette magát vele (nagy szó!).

3 megjegyzés:

  1. Szerintem nagyon jól sikerült, külön gratulálok a kitartásodhoz!

    VálaszTörlés
  2. Tudod miért szeretem a tortáidat?
    Mert számomra tökéletesek,és ezt komolyan gondolom.
    Olyan szép mindig a felülete,a kidolgozása,az apró részletek.
    Nekem nagyon tetszenek!!!!

    VálaszTörlés
  3. Katuci, köszönöm! :)

    Desszertke! Nagyon jólesett, amit írtál. Sokszor elolvastam, és mindig jó kedvre derített. Köszönöm a kedves szavakat! :) Örülök, hogy tetszenek a tortáim, igyekszem, és remélem, hogy idővel még sokat javulhatok. Mert azért még van mit javulnom...:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...