Kipróbált receptek

2011. szeptember 25., vasárnap

Csajos torták: Minnie, Jázmin és Hello Kitty

Húzós hétvége volt a mostani, vagy inkább húzós hét. Ha visszagondolok mit csináltam a héten, egy szó jut eszembe: tortáztam. Reggeltől estig. Kedden összeírtam a teendőket, melyik napszakban mit kell csinálnom, hogy a gyerkőcökre is jusson idő. Reggelre jutott mindig a piskótasütés, krémkeverés, alvásidőkre a díszítés. Nagyon kemény volt, azt hiszem kipurcantam. Soha többet 6 torta! Sőt 5 sem! Sőt szeretnék megmaradni a még kevesebbnél, mert tényleg kikészít, nem tudok annyira koncentrálni, felkészülni rájuk. Nem akarom, hogy a torták mennyisége miatt sokalljak be, miközben imádom ezt csinálni.
A héten ketten is dupláztak, 2 tortát kértek, ezért torlódott össze ennyi, de amikor visszanézem a képeket (mint a japán turisták :)), jóleső érzés tölt el. Szóval lássuk a csajos tortákat:

Sógornőm főnöknője konkrét elképzelésekkel érkezett, volt egy torta amit kinézett a Cakecentral-on, és volt egy egyedi kérés: Jázmin és Aladdin képe a lámpáson.


20 szeletes tortát kért (ami kb. 30-ra sikeredett) sima piskótával, túrókrémmel, a lámpást pedig a Sport szelet nevű sütiből készítettem (ennek jobb tartása van, mint a kókuszgolyónak, masszívabb lesz). Először csináltam márványos fondantot, nem voltam oda érte eddig, de nagyon tetszett az elkészítése. Hibázni nem lehet, ez az egyetlen buktató, elsőre jól kell kinyújtani, különben ugrott a márványos minta, vagy újra gyúrhatjuk sötétebbre. A festést imádtam, kezdek beleszeretni, bár nem vagyok őstehetség, de nagyon ki tud kapcsolni. A lüszterfesték, amivel a lámpást kentem le, szintén nagy élmény volt, szinte láttam, hogy párolog festés közben az alkohol. A lámpásnak akartam egy talapzatot is, de utólag visszarettentem, hogy nem lesz elég masszív, így viszont elég tömör lett szerintem alul, jobban le kellett volna kerekítem. Összességében nagyon jó élmény volt ez a torta. Nagyon féltem tőle, de bőven kárpótolt a sok újdonság.

A Minnie torta szinte utolsó pillanatban esett be, a Jázmin hercegnős mellé kellett csinálnom. Itt is kérés volt hogy fessem Minnie egeret, örültem neki (bevallom, csak amikor már kész volt). Korábban fondant kivagdosással oldottam meg az ilyen kéréseket, de sokkal nagyobb öröm festeni. A torta nagyon csajos lett, szerintem kicsit túlzásba is estem az alján a egérfüles mintával meg a masnival. Erdei gyümölcsös krémmel töltöttem.


Hello Kitty: barátnőm kért meg, hogy Mack kamion mellé készítsek egy ilyen tortát is egy másik kis ünnepeltnek. Sok verziót végigvettünk, végül a figurásnál maradtunk.
Utólag ezt is lehet festeném, vagy más formát adnék neki, de lehet csak azért, mert már van egy hasonló tortám. Fényképezés után még raktam pár virágot az oldalára, hogy ne legyen olyan üres. A torta eperkrémmel készült. A legszebb visszajelzés az volt, hogy az egyik vendég, aki nem szokott tortát enni, és nem szereti a csokikrémet sem (ami a Mack torta krémje volt), mindkettőből evett. :)


Sokat emlegettem már Mack kamiont a Verdákból, sajnos borzasztó képeket sikerült róla csinálnom (amúgy sem lett a legjobb művem, a burkolás katasztrófa lett, ideje beszereznem egy airbrusht), ha kapok róla jobb képeket, felrakom azt is.

4 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik mind a három torta. Minnie-ről azt hittem, ostya, tökéletesen megfestetted! Az első nagyon szuper, annyi kérdésem lehet, hogy a betűket kiszúróval csináltad vagy te vágtad ki?

    VálaszTörlés
  2. Az Aladdinos csúcs! Nagyon egyedi megoldás ez a lámpás.

    VálaszTörlés
  3. Katuci, Tejszínhab, köszönöm! :)

    Katuci, a betűk kiszúróval vannak, nálunk még nem láttam ezt a típust, Angliából kaptam őket.

    VálaszTörlés
  4. Szia,megkérdezhetem a minis rajz kontútjait hogyan konvertáltad a tortára?Indigós megoldással?És utána kifestetted ételfestékkel?

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...