Kipróbált receptek

2011. szeptember 25., vasárnap

Eper és cirkusz torta

A rázós hét kezdő és lezáró tortája. Mindkettő házi csokikrémmel volt töltve. Azt vettem észre, hogy amióta tortákat sütök, egyre kevésbé kívánom az édeset. Kész fogyókúra. Főleg hogy közben még időm sincs enni. :)

Az eper alakú tortát egy Szamóca becenevű lány kapta. Általában félek a faragott tortáktól, mert ki tudja mi lesz belőle egy erőteljes vágásnak köszönhetően, de szerencsére egész jól sikerült. Bevallom, a gyerekeimen szoktam tesztelni őket, ha felismerik, nincs gond, ezt a 2 éves lányom validálta. :)



A cirkusz torta egy 4 éves kislánynak készült. Sok ilyen torta kering a neten, szóval nagy meglepetést nem okozok vele szerintem. Téglalap alakú piskótából vágtam ki 16 cm átmérőjű köröket, 11 lapból raktam végül össze. A sátortető faragástól féltem nagyon, hogy ne legyen ferde, fogpiszkálókkal jelöltem be az oldalán a 8 cm-es magasságot, meddig vághatok. A csíkokat külön raktam fel rá, ez volt a leginkább macerás része. A figurakészítést még gyakorolnom kell, de a fiam felismerte őket, szintén átment a teszten. :)

És a kis ünnepelt boldog arca...csodálatos érzés ilyen képeket kapni. :)


9 megjegyzés:

  1. Mondod Te,hogy én szépen,amikor mindig elámulok,mennyire szépek a tortáid.Az eper nagyon tetsz,de a Matuka,hát az nekem favorit :)))

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörűek a tortáid és az egész blogod, gratulálok. :)))

    VálaszTörlés
  3. Az eper nagyon tuti lett! tökéletesen készítetted el! A cirkusz is nagyon menő, nekem az oroszlán is nagyon tetszett. Aprólékos, kidolgozott munka, aludtál egyáltalán a héten?

    VálaszTörlés
  4. Megint egy szépen kidolgozott torta. Nagyon jók lettek, nagyon ügyes vagy!

    VálaszTörlés
  5. Fú, ez az eper, isteninek néz ki!!!

    VálaszTörlés
  6. Lányok, köszönöm! :)

    Katuci, hát ha a 4-5 óra alvást alvásnak lehet nevezni, akkor igen. :)

    Petra, üdvözöllek a rendszeres olvasóim között. :)

    VálaszTörlés
  7. Jajj de nagyon jók, az eperbe csak úgy beleharapnék, teljesen élethű, na és a cirkusz nagyon ötletes! A kivitelezés is gyönyörű!!

    VálaszTörlés
  8. A cirkuszan fantasztikusan jó és az epreset is nagyon szeretem! Ügyes vagy!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...